Posjet naših STEM-partnera iz Kraljevine Norveške

Posjet naših STEM-partnera iz Kraljevine Norveške

Dana 10. svibnja Osnovnu školu „Antun i Stjepan Radić“ posjetili su partneri iz Kraljevine Norveške, partneri u našem projektu „STEMajmo!“ čiji smo značaj i vrijednost mnogo puta do sada istaknuli. Cilj njihova posjeta jačanje je STEM sposobnosti naših učitelja u poučavanju i razmjena iskustava o načinima, oblicima i metodama rada. S istim će se ciljem i naši učitelji uskoro uputiti na studijsko putovanje u Norvešku. Sve to kako bi se ostvarili preduvjeti za što kvalitetniji, raznovrsniji i inovativniji rad s djecom i ojačale STEM vještine učitelja.

Dragi gosti iz Norveške, osim naše, posjetili su i partnerske škole projekta “STEMajmo!”. Nisu krili oduševljenje susretom s drugom kulturom, tradicijom i sustavom obrazovanja. U Gunji su uživali u razgledu škole i školskih STEM-aktivnosti, a poveli smo ih i u posjet udruzi “Zvjezdice”, kao i u posjet svetištu Šumanovci te džamiji i gunjanskom Islamskom centru. Srdačno su dočekani i kod načelnika Ante Gutića, a posebno srčano bilo je na prijateljskoj nogometnoj utakmici koja je organizirana u školskoj sportskoj dvorani.

Kako je cjelokupni posjet dojmio naše goste uskoro ćete moći pogledati na stranici škole jer su naši “Mali digitalci”, urednici školskog digitalnog lista, proveli i snimili intervju s partnerima Kraljevine Norveške.

Ravnateljica Marijana Lucić, prof.

Izvornu objavu možete pogledati na poveznici: http://os-antunistjepanradic-gunja.skole.hr/?news_hk=1&news_id=562&mshow=290#mod_news

 

     

hrCroatian
Skip to content