Održana završna, a ujedno i treća medijska konferencija projekta

Održana završna, a ujedno i treća medijska konferencija projekta

U petak, 12.04., održana je završna konferencija projekta Unaprjeđenje infrastrukture i poboljšanje STEM vještina u osnovnim školama Vukovarsko-srijemske županije.
Svojim prisustvom konferenciju su uveličali pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti doc.dr.sc. Jadranka Mustapić-Karlić, načelnik Općine Gunja gosp. Anto Gutić te predstavnici općina Drenovci, Cerna i Nijemci. Ovim putem im se još jednom zahvaljujemo. Upućujemo zahvalnost i Ministarstvu regionalnog razvoja na povjerenju koje su nam pružili kao nositelju, Razvojnoj agenciju VSZ na pisanju projektnog prijedloga i svim ostalim sudionicima koji su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji projekta.
Realizacija cijelog ovog projekt ne bi bila moguća bez naših vrijednih partnera, a to su: Društvo osoba s invaliditetom “Zvjezdice”, OŠ Gradište, OŠ “Matija Antun Reljković” Cerna, OŠ Lipovac, OŠ “Julija Benešića” Ilok, Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci, Multinorm d.o.o. iz Cerne te naši partneri iz kraljevine Norveške.
Vrijednost projekta od 884.585,33 € predstavlja ozbiljno ulaganje u budućnost naše djece i zajednice. Cilj projekta je jačanje STEM vještina i kreiranje novih sadržaja u osnovnoškolskom obrazovanju. Kroz edukaciju učitelja i učenika, implementaciju stečenih vještina te modernizaciju učionica i opremanje škola, uspjeli smo približiti područje STEM-a našoj djeci na inovativan i zanimljiv način. Projekt je posebno naglašavao prioritetna tematska područja kao što su prirodne znanosti, informacijska tehnologija, uključivo obrazovanje,
poduzetništvo te aktivno građanstvo. Kroz ove teme, željeli smo pripremiti našu djecu za izazove budućnosti, potičući ih na razvoj vještina koje će im omogućiti uspješnu integraciju u društvo i tržište rada. Danas, s ponosom možemo reći da smo postigli značajan napredak. No, ovo je tek početak. Naša je odgovornost osigurati da se plodovi našeg rada nastave razvijati i koristiti generacijama koje dolaze.
hrCroatian
Skip to content